Grovboller

I takt med vores gæster efterspørger et mere fiberrigt alternativ mht. morgenbrød har jeg lavet denne opskrift på nogle lidt grovere morgenboller, som jeg gerne vil dele med Jer.

God bagelyst!

KH. Niels Olesen

Opskriften

Ingredienser til Ca. 22 boller

  • 3 dl. Rapsolie

  • 6 dl. Vand

  • ½ pk Gær

  • ½ spsk. Salt

  • 1 spsk. Sukker

  • 100 g. Solsikkekærner

  • 100 g. Groft rugmel

  • 100 g. Rugkerner

  • 650 g. Hvedemel

Rør det hele sammen til en lind dej, dette kan justere med hvedemel.

Lav ca. 22 boller á 80 - 90 g.

Pensel dem med mælk og drys med sesamfrø og groft salt

Lad dem hæve i ca. 2 timer

Bag dem på 160 grader i varmluft ovn i ca. 20 min.

Højgaardens grove morgen boller.jpg