Karl Johan svampesovs

rough-boletus-1577122_1920.jpg

Efteråret i Nordjylland byder ofte på masser af lækre svampe - eksempelvis Karl Johan svampe. Og i mit hoved er der er næsten kun én rigtig ting at gøre - og det er at give dem fløde og kærlighed. Her får I opskriften på min Karl Johan flødesauce, men I kan sagtens bruge andre svampe.

Kærlig hilsen,
Niels Olesen

Opskriften:

Du skal bruge:

  • 2 løg

  • ½ dl. rapsolie

  • 2 kg. Karl Johan svampe eller hvad du nu har

  • ½ l. piskefløde

  • Salt & Peber

  • Kraftsky (fra det stykke kalve/oksekød du skal have til)

  • Mel

  • Smør

Sådan gør du:
Hak løgene fint og steg dem blanke i olie. Herefter tilsætter du svampene - og nu afgiver svampene masser af vand så nu er det vigtigt at holde god varme under gryden. Når væden er mere eller mindre væk tilsættes fløden. Nu skal du blot lade det koge ind, til det får en fin og cremet konsistens.
I en ny gryde tilsætter du smør som skal smeltes. Kom mel i - og husk, ikke mere mel end at blandingen stadig er smidig at røre i. Herefter tilsætter du stegeskyen/fond, og pisker til du får en blank sauce.
DET ER NU magien sker - tilsæt din reducerede svampe/fløde cremeblanding til den blanke sauce - smag til med lidt kraftsky, salt, peber og eventuelt mere fløde.

God fornøjelse :)