Mutters Grønne Tomater

syltede tomater.jpg

Hej Allesammen
Når sommeren er over os skyder tomatplanterne hurtigt op.
Derfor vil der nok være en del af Jer, ligesom os, der pludseligt har et drivhus fyldt med grønne tomater. Men husk det er ikke nødvendigt at vente på at de får den klassiske røde farve - sylt dem når de er grønne og hav lækkert tilbehør klar til Jeres retter året rundt.

God fornøjelse :)

Kærlig hilsen
Connie Olesen

Opskriften

  • 1 kg tomater.

Syltelagen:

  • 1 kg sukker.

  • 2,5 dl æblecidereddike.

  • 1,5 dl vand.

  • 2 kanelstænger.

  • 1 vaniljestang.

  • Revet skal fra en økologisk citron.

Skyl tomaterne grundigt, og prik dem med en nål for at undgå de sprækker.
Herefter kommes tomaterne i den kogende lage, og koges i ca 5 min. Sæt dem et koldt sted til næste dag (12-24 timer). Tomaterne skal være helt dækket af syltelagen. Dagen efter koges tomaterne op igen i ca. 5 min. Herefter lægges tomater i sylteglas som er blevet skyldet i atamon. Kog lagen ind i 15min og hæld over tomaterne til de dækkes, og luk sa låget til til. Opbevar dem køligt.