​Telefonnummer: 98 21 70 36

Stegt Flæsk

Som lovet bringer vi nu opskriften til

stegt flæsk på Højgaarden'sk som er et solidt vintermåltid - og en god undskyldning for at besøge en rigtig slagter igen :)

Vores stegte flæsk er selvfølgelig fulgt op af en solid persillesovs, alm. kogte kartofler - men derudover serverer

vi også æbleflæsk og en rødbedesalat med djævledressing.

Knæk og Bræk

Mvh. Niels Olesen // Køkkenchef & Indehaver

Se opskriften​

Ingredienser til stegt flæsk og persillesovs:

  • ½ kg. Bryst flæsk
  • ½ kg. Tyk Spæk med skind
  • 500 g. Salt til lage , og lidt til at smage sovsen med til.
  • Kartofler
  • 4 Æbler
  • 3 spk. Sukker
  • 100 g. Smør
  • En smule Hvedemel til opbagning
  • Mælk - Så det passer med den mængde sovs i spiser :)
  • Kruspersille Så det passer
  • 300 g. Friske rødbeder


Ingredienser til djævledressing
1 spsk .Dijon sennep

2 fed hvidløg Hvidløg

2 tsk. Citronsaft

Lidt Salt hvid peber

1½ dl. Olivenolie

Håndfuld Valnødder og par store stilke kruspersille

Fremgangsmåde:
Du tager brystflæsk og tyk spæk ligger i en saltlage i 3 døgn ( dækkes med vand og ½ kg. Salt

Efter 3 dage tager du flæsket op af saltlagen og skyller det.

brystflæsk skæres i ½ cm tykkelse og spæk skæres ¼ cm. Tykkelse

Spæk:
Spækket skal nu tørsteges på en pande, til der ikke er mere fedt tilbage og det er dejligt sprødt.

HUSK at gemme fedtet herfra til æbleflæsk

Brystflæsk:
Brystflæsket skal evt. paneres kun i mel, eller i mel, æg og rasp - men det er som man har lyst til.

Flæsket ligges nu på riste og steges i ovnen på min. 250 grader eller mere, måske har du et grill program det vil være perfekt, men prøv dig frem der er ikke to ovne der er ens

Min industri ovn klarer det på 12min. :)

Kartofler:
Jeg behøver ikke at sige du skal skrælle kartoflerne og koge dem til de er kogt vel ? :)

Persillesovs:
Altså den hvide sauce er meget nem

Du tager 100 gram smør i en gryde, smelter det (ikke for varm) , nu drysser du mel ned i den smeltede margarine til du stadig kan røre rundt uden det klumper, så kommer du mælken langsomt i mens du pisker (bager saucen op) du bliver ved med at tilsætte mælk/fløde til saucen har den rigtige konsistens

Til sidst smag til med salt og hvid peber, og til allersidst kommes det hakkede persille i

Tips: mælken må ikke være iskold

Æbleflæsk:
Skær æblerne i både.

Herefter kommer du noget af det fedt, du stegte af spækket på en pande hvori du ligger æbler og drysser sukkeret henover.

Steg æblerne det til de er møre

Rødbedesalat:
Kog rødbederne til de er møre træk skindet af og skær dem i skiver op i et fad

Hakke noget persille og valnødder

”Djævledressingen”
1 spk. Dijon sennep piskes med 1½ dl. olivenolie citronsaft 2 fed knust hvidløg salthvid peber til det bliver en tyk blanding

Tips: skiller dressingen så tilsæt lidt vand eller citronsaft.

Dressingen hældes ud over rødbederne ovenpå kommer du hakket persille og valnødder

Så nu skulle det hele være klart til at servering
Det fyldte en del, men ja, det er ikke simpelt at lave stegt flæsk og persillesauce - det kræver tid, hengivenhed og masser af kærlighed til råvarerne :)

​Om os

Når vi siger Velkommen hjem mener vi det – om du er på kursus, forretnings-ophold eller en hyggelig ferie med din familie, er vores ypperste mål at I skal føle jer hjemme. Siden 1950'erne her vi dannet rammen for ophold og oplevelser af enhver art.​

Besøg os - Hotel Højgaarden

​Slettestrandvej 50, DK-9690 Fjerritslev

Tlf.: 20 62 71 06

E-mail: info@hojgaarden.dk