​Telefonnummer: 98 21 70 36

Højgaardsens Æbletærte

Jeg har igen gravet lidt i min mors gamle køkkennotater og faldt over denne :) Bare rolig - den er testet - mange gange :)

Knæk og Bræk
Mvh. Niels Olesen // Køkkenchef & Indehaver

Se opskriften​

Ingredienser:

  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 2 æg
  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 4 røde æbler
  • 100 g. marcipan
  • en lille springform (ca. Ø 20 cm)

Kaneldrys:

  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af.

pisk sukker og æg sammen i en stor skål med elpisker - og rør derefter det smeltede smør i.

Sigt hvedemel, bagepulver og kanel i dejen, og omrør forsigtigt til dejen er jævn og ensartet.

skræl to af æblerne og skær dem i i grove tern, skær marcipanen i små tern - vend nu begge dele i dejen.

nu fordeler du dejen i springformen, og skærer de sidste æbler i tynde både og fordeler dem på toppen af kagen.

Nu drysses kaneldrysset udover kagen

hele herligheden skal bages i 25 - 30 min. ved 190 grader

Jeg plejer at servere Creme Fraiche dertil - men softice er også et hit her i sommermånederne :)

​Om os

Når vi siger Velkommen hjem mener vi det – om du er på kursus, forretnings-ophold eller en hyggelig ferie med din familie, er vores ypperste mål at I skal føle jer hjemme. Siden 1950'erne her vi dannet rammen for ophold og oplevelser af enhver art.​

Besøg os - Hotel Højgaarden

​Slettestrandvej 50, DK-9690 Fjerritslev

Tlf.: 20 62 71 06

E-mail: info@hojgaarden.dk