​Telefonnummer: 98 21 70 36

Carl Johan svampesauce

Efteråret er over os, og det har været et godt år for svampe. Derfor skal I ikke fortvivle når I kommer hjem med bunker af f.eks. lækre Carl Johan'er :) Der er næsten kun rigtig ting at behandle dem med - og det er fløde og kærlighed. Her vil jeg give jer opskriften på min Carl Johansvampe flødesauce

Kærlig hilsen

Niels Olesen - Køkkenchef/indehaver - Hotel Højgaarden

Se opskriften​

Du skal bruge:​

  • 2 løg
  • ½ dl. rapsolie
  • 2 kg. Carl Johan svampe
  • ½ l. piskefløde
  • Salt & Peber
  • Kraftsky( fra det stykke kalve/oksekød du skal have til)
  • Mel
  • Smør
  • kulør

Sådan gør du:​

Hak løgene og steg dem blanke i olie. Herefter tilsætter du Carl Johan svampene -

og nu bliver det MEGET vandet. Men det handler blot om tid, inden at væden fra svampene er stegt

mere eller mindre væk. Når dette er væk, tilsættes flødes. Nu skal du blot lade det koge ind, til det får en fin og cremet konsistens.

I en ny gryde tilsætter du smør, som skal smeltes. Nu kommer du mel i - og HUSK -

ikke mere mel end at blandingen stadig er smidig at røre i. Herefter tilsætter du stegeskyen/fond, og pisker til du får en blank sauce.

DET ER NU magien sker - tilsæt din reducerede svampe/fløde cremeblanding til den blanke sauce - smag til med lidt kraftsky og salt og peber. Tilsæt farve med kulør :)

For satan det bliver så godt !

God fornøjelse :)

​Om os

Når vi siger Velkommen hjem mener vi det – om du er på kursus, forretnings-ophold eller en hyggelig ferie med din familie, er vores ypperste mål at I skal føle jer hjemme. Siden 1950'erne her vi dannet rammen for ophold og oplevelser af enhver art.​

Besøg os - Hotel Højgaarden

​Slettestrandvej 50, DK-9690 Fjerritslev

Tlf.: 20 62 71 06

E-mail: info@hojgaarden.dk