Højgaardens Sommerdrøm

Hermed opskriften på vores populære dessert "Højgaardens Sommerdrøm".
En nøddemarengs med rabarbersskum og friske bær eller hvad sæsonen nu byder på.
God bagelyst - og tøv ikke med at sende billeder af resultaterne, eller kig forbi med et stykke :)

Kærlig Hilsen,
Niels Olesen

Opskriften:

Marengsbunden:

  • 2,25 dl æggehvider

  • 330 g sukker

  • 200 g nødder efter eget valg fx hasselnødder og mandler

Fremgangsmåde:

  • Hviderne piskes meget luftige og stive med sukkeret.

  • Nødderne vendes meget forsigtigt i massen

  • Massen fordeles i en smurt springform

  • Bages i 45 minutter ved 160 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn

Rabarberskum:

  • 200 g rabarber

  • 125 g skovbær

  • Sukker

  • Flormelis

  • Vaniljesukker

  • 1/2 liter fløde

Fremgangsmåde:

  • Bær og rabarber lægges i et ildfast fad og drysses med et godt lag sukker, flormelis og vaniljesukker

  • Fadet stilles i ovnen i 30 minutter ved 160 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn

  • Rør i blandingen ind i mellem

  • Blandingen skal blive til en tyk grød. Er den ikke tyk skal den have længere tid i ovnen

  • Blandingen tages ud og køles helt af

  • Fløde piskes og vendes sammen med bær- og rabarberblandingen

  • Fløden med bær og rabarber lægges på den kolde marengsbund og pyntes med friske bær eller frugt samt mynteblade

20170603_193117.jpg
Sommerdrømme til fest og farver